Kysytyimmät kysymykset

Mitä asiapapereita täytyy olla mukana kun vie romuauton vastaanottopaikkaan?
Auton rekisteriote tai rekisteröintitodistus (myös luovutusosa) on oltava mukana. Ainoastaan omistajalla on oikeus romuttaa auto. Tämän vuoksi auton luovuttajan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Mikäli auton vie romutettavaksi muu kuin omistaja, hänellä on oltava valtakirja auton omistajalta.
Valtakirjamalli

Auto ei ole ajokelpoinen, miten saan auton kuljetettua vastaanottopaikkaan?
Useimmat vastaanottopaikat järjestävät tarvittaessa kuljetuksen. Kuljetuksesta voidaan periä maksu, jonka kukin vastaanottopaikka määrittelee itse.

Miten auton rekisteristä poisto tapahtuu?
Kun romuauto on vastaanotettu, luovuttajalle annetaan romutustodistus, jolloin auto siirtyy kierrätysjärjestelmään. Auto poistuu rekisteristä automaattisesti ja vuotuiset verot päättyvät kun järjestelmästä lähtee tieto Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafiin. Myös vakuutusyhtiöön lähtee tieto vakuutusten päättämistä varten. Romuauton rekisteristä poisto on veloitukseton auton viimeiselle omistajalle.

Mistä tiedän, että auto romutetaan eikä tule enää vastaan liikenteessä?
Kun luovuttaja on saanut romutustodistuksen, auto on siirtynyt kierrätysjärjestelmään, eikä sitä pysty enää uudelleenrekisteröimään.

Voiko auton viedä romutettavaksi jos sen papereita ei löydy?
Jos rekisterissä olevalla autolla ei ole papereita, vastaanottopiste tarkistaa tiedot Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Jos romuauton omistaja epäilee auton asiakirjojen olevan puutteelliset, kannattaa ottaa yhteyttä vastaanottopaikkaan ohjeiden saamiseksi.

Paljonko joutuu pulittamaan jos autossa on ylimääräisiä jätteitä?

Vastaanottopaikka voi veloittaa jätteen käsittelystä aiheutuvat kustannukset.


Mistä voi ostaa käytettyjä varaosia autoon?
Käytettyjä varaosia kannattaa etsiä osoitteista www.varaosahaku.fi ja www.autopurkaamot.com.