Autojen kierrätyksessä ennätysvuosi – yli 65 000 kappaletta (15.1.2013)

Viime vuonna kirjoitettiin ennätysmäärä romutustodistuksia, 65 058 kappaletta.Autojen asianmukaista kierrätystä vauhditti osaltaan syys-joulukuussa järjestetty Kierrätysarvoa -kampanja, jonka aikana romutustodistuksen yhteydessä auton omistajalle annettiin arvoseteli uudemman auton ostoon.

Auton saa lopullisesti pois ajoneuvorekisteristä toimittamalla sen Suomen Autokierrätyksen viralliseen vastaanottopisteeseen, jossa autosta kirjoitetaan romutustodistus. Romutustodistus varmistaa sen, että autoa ei voi enää rekisteröidä liikenteeseen. Lisäksi vuotuinen ajoneuvovero ja liikennevakuutus päättyvät automaattisesti. Auton kierrätys on viimeiselle omistajalle maksutonta.  Valtaosa vastaanottopisteistä myös noutaa tarvittaessa auton kierrätykseen veloituksetta.

Suomen Autokierrätyksen viralliseen kierrätysjärjestelmään kuuluu 272 vastaanottopistettä. Vastaanottopisteet löytyvät osoitteesta www.suomenautokierratys.fi/vastaanottopisteet .

Auton asianmukaisen kierrättämisen voi hoitaa myös verkkopankkitunnusten avulla veloituksetta Kuusakoski Oy:n ja Stena Recycling Oy:n nettisivuilla. Kun romutuspoistoilmoitus on tehty nettipalvelussa, auto noudetaan kierrätykseen ja romutustodistus lähetetään postitse.

Romuajoneuvon voi kierrättää myös käymällä auton asiakirjojen kanssa lähimmällä A-Katsastus Oy:n tai K1 Katsastajat Oy:n katsastusasemalla täyttämässä romutuspoistoon tarvittavat paperit. Tämän jälkeen autonromu noudetaan veloituksetta viralliseen kierrätysjärjestelmään ja romutustodistus lähetetään postitse.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Arto Silvennoinen, puh. 0207 928 852
www.suomenautokierrätys.fi
www.facebook.com/suomenautokierratys